Terugblik 10-jarig bestaan

10 jaar Damen Motor-Rijopleidingen

1 januari 2012 zijn wij gestart met Damen Motor-Rijopleidingen. Ik (Mike) nam de motorrijschool van Jaap Verolme over en 10 jaar later hebben we ongelofelijk veel meegemaakt. Heel veel ups en een paar flinke downs. We hebben ongeveer 800 motorrijders blij kunnen maken met het motorrijbewijs en vele motorrijders weer op weg geholpen na een lange break of na een “angstig momentje”. We zorgden er niet alleen voor dat de motorrijders het motorrijbewijs haalden: we probeerden tegelijkertijd om iedereen zich thuis te laten voelen. 

 Het eerste ‘hapje en drankje’-moment was er al op 10 maart 2012. Daarna zijn er nog velen gevolgd en hebben we talloze barbecues georganiseerd. De kleine toko in Middelharnis was met enige regelmaat stampvol. Alsof het niet genoeg was gingen we ook toertochten organiseren waaraan uiteindelijk heeeel veeeel motorrijders deelnamen. We gingen ijskarten en trial rijden. We organiseerden een motor veiligheidsdag en gingen vanaf 2014 op vakantie. In het begin was dat nog met een relatief klein clubje van ongeveer 10 man. Uiteindelijk gingen we twee keer per jaar op pad naar de Eifel met een groep van maximaal 25 man.

Al dat georganiseer en dat samenbrengen van motorrijders bracht ons zelf een motorvriendenclub die nog steeds bestaat (Stephan ๐Ÿ’™) en hechte vriendschappen heeft doen ontstaan. Daar zijn wij heel blij mee. Ook is het eerste huwelijk (Mike was zelfs getuige) al bij ons ontstaan en meer liefdes/one night stands (hahaha) hebben zijn oorsprong bij ons. Mensen hebben elkaar gevonden en rijden nog steeds met elkaar. 

Wat het vreemde is, is dat mensen betaalden voor de rijopleiding en daarna met cadeautjes aan kwamen. ๐Ÿคท Dat was voor een motoragent een vreemde gewaarwording: ineens was er een situatie ontstaan dat motorrijders vonden dat ze hun blijk van waardering moesten tonen. We kunnen de cadeautjes niet tellen, zoveel zijn het er geweest. Dat was mooi, maar daar vonden wij wat op haha. 

Vanaf 2018 geven wij een cadeau aan iedere geslaagde motorrijder: het inmiddels bekende Damen Motor-Rijopleidingen shirt. We hopen nog steeds een meeting te organiseren met ongelooflijk veel motorrijders die allemaal DAT shirt dragen. Het was machtig om te zien dat iedereen, bijvoorbeeld op de motorvakanties, DAT shirt draagt. We lijken wel een motorclub. ๐Ÿ˜œ 

Het werd al snel te druk en ik (Mike) ging steeds minder werken bij de verkeerspolitie. Het was gewoonweg niet meer te combineren. Na een tijd van twijfelen, besloot mijn collega-motoragent Arno de Korte (๐Ÿ’™) te beginnen aan de opleiding tot instructeur. Op 22 december 2016 kwam hij ons versterken. Van collega verkeerspolitie naar maatje op de rijschool en vriend. Hij was voor de hele familie een vriend. Het paste, het paste echt. Wat een team. 

In 2018 verhuisden Corine en ik (Sharon en Kevin waren het huis al uit) naar Oude-Tonge en daar kreeg de rijschool een upgrade. Een veel grotere ruimte voor de motoren en een hele mooie “bar” ruimte. Daar hebben we ongelofelijk veel bakkies geserveerd en toffe avonden gehad. Trots was ik toen we foto’s gingen maken met onze nieuwe instructeur Marc Huijsmans. Ik in het midden en die 2 langere mannen aan mijn zijde. We hebben echter nooit met zijn drieรซn mogen werken, want op 7 juli 2021 voltrok zich een drama. Arno kwam om het leven tijdens zijn werk als motoragent. Over het hoe en waarom is genoeg bekend. Wat een lichtpuntje in deze, tja laat ik het maar gewoon zeggen, klote tijd was, was de door ons gehouden dienst, het spontane ontstaan van een gedenkplek en diverse hart onder de riem acties van ONZE motorrijders. Wat een warme motor gemeenschap hebben wij. Op 18 juli werd door ons de Facebook groep Justice for Arno opgericht. Marc begon uiteindelijk in oktober 2021 als instructeur. Dat was een hoogtepuntje. Wat een heerlijke, rustige vent met ongelofelijk veel kennis. Daar gaan we nog veel plezier aan en mee beleven. 

Ook zijn we in alle jaren verschillende samenwerkingsverbanden aangegaan. Zo helpt Daan Bronder ons in de toko met klein onderhoud en Nick Visseren is er voor alle reparaties en dergelijke. Motorkleding Center is de andere partner: daar kunnen motorrijders met korting hun outfit aanschaffen. 

Normaal zouden we nu festiviteiten organiseren in verband met het 10 jarig bestaan, maar dat zit er door de lockdown enzovoorts niet in. We kunnen jullie wel beloven dat zodra het wel kan en mag, we toch nog stil gaan staan bij 10 jaar Damen Motor-Rijopleidingen en ouderwets samen zullen zijn. Daar kijken Corine en ik ontzettend naar uit. We houden jullie op de hoogte en hopen dat dat allemaal niet te lang mag duren. 

Wij hopen dat jullie allemaal een super 2022 mogen hebben en heel veel veilige kilometers mogen maken. Bedankt voor alles van de afgelopen jaren, op nog veel mooie jaren te gaan! 

Mike en Corine

Neem contact met ons op!