OVER ONS

Over Mike Damen

Eigenaar & instructeur

Sinds 1988 rijd ik met veel plezier motor in mijn vrije tijd. Na het volgen van diverse opleidingen ben ik in 2008 op freelance basis gestart met het geven van voortgezette motorrijopleidingen aan onder andere politie- en ambulance personeel. Daarnaast ben ik werkzaam bij de verkeerspolitie en heb daardoor veel ervaring met motorrijden en verkeer.

In januari 2012 besloot ik, na een aantal jaren als freelance motorinstructeur te hebben gewerkt bij Rijschool Verolme, de motorinstructie van deze rijschool volledig over te nemen. Motorrijden is mijn passie en ik vind het super om mijn kennis en ervaring over te brengen op enthousiaste nieuwe en ervaren motorrijders. Vanaf dat moment ben ik verder gegaan onder de naam Damen Motor-Rijopleidingen.

Naast het rijbewijs A heb ik mijn diensten uitgebreid met meer specialisme voor ervaren motorrijders. Ik ben van mening dat ik met mijn opgedane kennis en ervaring een gedegen opleiding kan aanbieden op elk niveau.

Verder hecht ik veel waarde aan de sociale contacten tussen de motorrijders onderling. Dit vind je terug binnen Damen Motor-Rijopleidingen (denk o.a. aan onze jaarlijks terugkomende evenementen).

Over Marc Huijsmans

Instructeur

Ik ben getrouwd en heb drie prachtige dochters. Sinds 1993 ben ik in het bezit van mijn motorrijbewijs. Tot ongeveer 2005 heb ik vooral recreatief en woon-werk kilometers gereden op de motor. In mijn vrije tijd rijd ik graag motor & fiets ik graag op de race- en ATB fiets.  

In 2005 heb ik mijn motorrijopleiding voor de politie gevolgd. Dit was voor het werk in het werkgebied Goeree-Overflakkee. In 2007 heb ik mij nog verder gespecialiseerd in het motorrijden. Ik ben begonnen bij de verkeerspolitie Rotterdam Rijnmond. Daar heb ik diverse rijopleidingen doorlopen en behoorlijk wat kilometers op de motor weggereden.

Op een gegeven moment vroeg Mike mij of ik motor-rijinstructeur bij hem wilde worden. Ik heb hier goed over nagedacht en na met het thuisfront overlegd te hebben, besloten volmondig ”JA” te zeggen.

In de tweede helft van 2019 ben ik begonnen aan mijn opleiding rijinstructie B (deze moet je namelijk eerst behaald hebben). Sinds oktober 2021 ben ik in het bezit van mijn rij-instructeursbewijs voor categorie A. Gelijk ben ik op freelance basis bij Damen Motor-Rijopleidingen aan de slag gegaan, dit naast mij huidige werkzaamheden als VerkeersOngevallen Analist bij de Politie Rotterdam-Rijnmond, wat ik met veel voldoening doe.

Het samen met de cursisten werken naar een niveau, waarbij het examen succesvol afgerond kan worden, is gewoon bijzonder mooi! Als je dan ook nog leuke berichten ontvangt van positieve cursisten maakt dat mij een blij en voldaan mens. Graag geef ik mijn opgedane ervaring en kennis over aan nieuwe en ervaren motorrijders.

Over Gert-Jan van Kaam

Instructeur

Ik ben verloofd en vader van een dochter en twee zoons. Sinds 2007 rijd ik motor in de breedste zin van het woord: circuit dagen, weekenden weg met de motor of gewoon een tourtocht. In mijn vrije tijd geniet ik van mijn kinderen, ga ik graag weg met de caravan, sla ik een balletje op het tennisveld en als rasechte Brabander vier ik graag carnaval!

Vanaf 2009 ben ik instructeur en vanaf 2010 heb ik er de motorinstructie aan toegevoegd. Daarnaast ben ik bevoegd stage mentor, om andere instructeurs op te leiden en mag ik ook aanhanger instructie en taxipas instructie geven.

Ik ken Mike vanuit de instructie en door omstandigheden zijn we eind 2020 wat nauwer samen gaan werken. En eigenlijk bleek toen al wel heel erg dat we dezelfde kwaliteit nastreven. En dezelfde grote passie hebben voor motorrijles geven.

Zorgen dat cursisten op een leuke, maar vooral goede manier les krijgen is mijn doel. Het moet niet alleen leerzaam zijn, maar zeker ook gezellig. En wanneer dat nodig is ook serieus. Bij mij is het nooit saai en als je dacht dat Mike druk was, dan ken je mij nog niet. 

Als ik te horen krijg: “Ik heb genoten van mijn motorrijlessen. Gelachen, maar veel geleerd! Bedankt”, daar doe je het voor. Ik hoop jullie snel te zien!

Neem contact met ons op!