Voortgezette rijopleiding

Deze opleiding bestaat uit één of twee dagen, met een groep van drie tot vier motorrijders. De dag vangt aan om 9.00 en eindigt rond 15.30. Lunch en koffie met gebak is inbegrepen.

Dag 1

Deze dag staat met name in het teken van motorbeheersing. Na een kopje koffie nemen we de spelregels en het programma van de dag door. Daarna gaan we met de lesmotoren naar een locatie waar we weer even terug gaan naar de basis.

We gaan oefenen met remmen, kort keren, slalom rijden enz. en bouwen ook een stukje competitie in.

Op een negatieve wegverkanting (schuin gedeelte, denk aan een dijk) rijden en proberen te keren, dat is voor sommigen een hele uitdaging. Je zult verstelt staan van je vaardigheden! Als je dit beheerst, gaan we een acht draaien op dit schuine vlak. Hierbij geldt dat niets is verplicht.

Voorts gaan we ook nog rijden over een obstakel, een bermvlucht uitvoeren en het remmen in gras oefenen.

Het geeft altijd een heel goed en zelfverzekerd gevoel als je de motorfiets echt beheerst. Deze dag zorgt daarvoor.

Alléén dag 1: €150,- p.p.

Dag 2

Deze dag staat in het teken van het rijden in het algemeen. Onder het genot van een kopje koffie behandelen we een stukje theorie met als doel dit daarna toe te gaan passen. We behandelen de kijktechniek en gaan dit ook in praktijk brengen.

Plaats op de weg: rijden we altijd op de juiste positie of moeten we hier meer over nadenken? Wat te denken van bochtentechniek, rijden we de bocht zoals die ligt, rijden we hem via de ideale lijn of kiezen we voor de veilige lijn en waar passen we wat toe? Inhalen: halen we in op vermogen of doen we dit op techniek en wat is die techniek?

Deze dag zorgt er op zijn minst voor dat je weer nadenkt over je eigen rijstijl en je eigen veiligheid.

Twee dagen: €250,- p.p.

Neem contact met ons op!